ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: نزدیک به هفت هزار هکتار در استان بافت فرسوده داریم که عمده بافت‌های فرسوده در خود شهر اصفهان است و بقیه آن در شهرهای خمینی‌شهر، کاشان، نایین و نجف‌آباد موجود است.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران  به نقل از  روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان حجت اله غلامی افزود: بعد از آن که سند ملی بازآفرینی به ما ابلاغ شد ما سند استانی را در ستاد باز آفرینی ملی مطرح کردیم و به ما اعلام شد چگونه درباره بافت فرسوده استان اقدام کنیم.

وی ادامه داد: در ادامه تنظیم سند ستاد بازآفرینی استانی ما ستادهای شهری خود را فعال کردیم و تا کنون ستادها در شهرستان نایین، خمینی شهر و کاشان شکل گرفته و شروع به کار کرده است و پروژه‌های بازآفرینی را در این شهرها شروع کرده‌ایم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به ایجاد طرح هماهنگی با شهرداری اصفهان گفت: در این طرح بحث‌هایی را در زمینه بهسازی و نوسازی شهر اصفهان پیش می‌بریم.

 مهندس غلامی ادامه داد: در رابطه با شهر اصفهان چند پروژه را با همکاری شهرداری شروع کرده‌ایم که پروژه همت‌آباد-اصفهان از جمله آنهاست که بافت بسیار فرسوده با مساحت حدود ۲.۱ هکتار در فاز یک شروع کردیم که کلا این بافت تا حدود ۱۶ هکتار ادامه دارد.

وی از دیگر پروژه‌های انجام شده در زمینه بافت‌های فرسوده در استان اصفهان سخن به میان آورد و گفت: در یکی از مناطق شمالی استان (زینبیه اصفهان) سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده بسیار زیاد است و ما در آن جا طرحی را در حال پیاده‌سازی داریم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان ادامه داد: در محل زینبیه طرح جایگزینی زمینی را پیش‌بینی کرده‌ایم تا وقتی فرایند ساخت بافت‌های فرسوده شروع می‌شود ساکنان این بافت در زمینی که پیش‌بینی کرده‌ایم شروع به ساخت و ساز مناسب برای سکونت بکنند. این حرکت یک سرمایه درگردش است که در یک بافت فرسوده سرمایه‌گذاری می شود. امیدواریم با پروژه زینبیه بتوانیم بخش عمده‌ای از سکونتگاه‌های غیررسمی را بهبود ببخشیم.

 مهندس غلامی با اشاره به بافت‌های فرسوده شهر نایین و خمینی شهر و بازآفرینی گفت: در این شهرها مکان‌هایی را به عنوان بلوک‌های محرکه که نیازمند توسعه است شناسایی کرده‌ایم. حتی در مناطقی از اصفهان که بافت تاریخی دارند و می‌تواند باعث افزایش کیفیت با مشارکت سازمان میراث فرهنگی شود نیز مناطقی شناسایی شده است.

وی ادامه داد: با اعتباراتی که شرکت مادرتخصصی به ما اختصاص داده ما خانه‌های تاریخی، بازار های قدیمی و ... را شناسایی و آن‌ها را مرمت می کنیم و بعد از نوسازی این مکان‌ها تبدیل به مکان‌های شهری و دیدنی می شوند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: پروژه های بافت های فرسوده اصولا یک ساله نیستند. پروژه همت‌آباد با توجه به وسعت آن یک پروژه ۵ سال است. ما هم اکنون پروژه بازآفرینی کارخانه ریس‌باف اصفهان را شروع کرده‌ایم و از مهمترین پروژه‌های در حال انجام است. این کارخانه هفتاد هزار متر مربع مساحت دارد و با اعتباری حدود ۲۱۵ میلیارد ریال خریداری شده است.

 مهندس غلامی ادامه داد: در این هفتاد هزار متر مربع ساختمان‌هایی با معماری‌هایی وجود دارد که نشان دهنده معماری صنعتی اصفهان است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان درباره بلند مرتبه سازی در استان گفت: خوشبختانه طرح بازنگری تفصیلی شهر اصفهان در طی چند سال گذشته تهیه شد و به مناطق ۱۵ گانه شهر اصفهان طرح تفصیلی ابلاغ شده که برای هر محل یک کد ارتفاعی در نظر گرفته شده است.