عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: نظارت بر کیفیت ساخت و ساز در محدوده و محلات هدف بازافرینی شهری بر عهده شهرداریها و سازمان های نظام مهندسی در سراسر کشور می باشد.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، عباس شفیعی درگفتگو با برنامه روی خط بازار رادیو اقتصاد در رابطه با ارائه تسهیلات نوسازی به متقاضیان در بافتهای ناکارآمد شهری ( شهر تهران، کلانشهرها، مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر و سایر استانها ) اظهار داشت: از محل بند الف تبصره 18 قانون بودجه سال 1398، به انبوهسازانی که در سطح کلانشهر تهران با استفاده از فناوریهای نوین مبادرت به ساخت و ساز کنند، تسهیلات نوسازی به ازای هر واحد 250 میلیون تومان بصورت 50 میلیون تومان با نرخ بهره 9 درصد ( قرارداد عاملیت) 100 میلیون تومان با نرخ بهره 18 درصد ( بدون سپرده ) و 100 میلیون تومان با نرخ بهره 16 درصد ( خرید اوراق ) توسط بانک عامل ( بانک مسکن) پرداخت می شود.
شفیعی با اشاره به اینکه 100 میلیون تومان تسهیلات نوسازی به روش خود مالکی در بافت ناکارآمد شهر تهران به متقاضییان پرداخت می شود، تصریح کرد: این تسهیلات بصورت 50 میلیون تومان با نرخ بهره 9 درصد( قرارداد عاملیت ) 30 میلیون تومان با نرخ بهره 16 درصد ( خرید اوراق ) و 20 میلیون تومان با نرخ بهره 18 درصد( بدون سپزده ) اختصاص یافته است.
عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: دیگر انبوهسازان در کلانشهرها، مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر و سایر شهرها به ترتیب 230، 220 و 180 میلیون تومان برای هر واحد در حال ساخت تسهیلات دریافت می کنند.
وی در ادامه گفت: متقاضیان خود مالکی نیز در کلانشهر ها، مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر80 میلیون تومان و در سایر شهرها 60 میلیون تومان از این تسهیلات بهره خواهند برد.
راهبر توسعه مدیریت و منابع شرکت بازآفرینی شهری اظهارداشت: باز پرداخت در یک دوره 10 ساله( 3 سال دوره مشارکت مدنی و 7 سال دوره فروش اقساطی) خواهد بودکه قابل انتقال در زمان فروش به اشخاص می باشد.
وی از کاهش تعرفه های خدمات سازمان نظام مهندسی در بافت های فرسوده خبر داد و با بیان اینکه نظارت بر کیفیت ساخت و ساز در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری بر عهده شهرداریها و سازمان نظام مهندسی در سراسر کشور می باشد، بیان داشت: صدور پروانه ساخت در بافت فرسوده در شهر تهران رایگان و به طور متوسط در سایر 75 درصد تخفیف در نظرگرفته شده است.
عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در تشریح جزئیات مراحل مختلف دریافت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده ابراز داشت: در مرحله اول متقاضیان باید با مراجعه به شهرداری از واقع بودن ملک خود در بافت فرسوده و ناکارآمد اطمینان حاصل کنند یعنی در این مرحله باید از شهرداری استعلام بگیرند.
در مرحله دوم با مراجعه به سامانه تسهیلات بهسازی و نوسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران (http://facility.udrc.ir) اقدام به بارگذاری مدارک شناسایی، سند مالکیت، پروانه ساختمان، استعلام وقوع ملک در سامانه بافت ناکارآمد شهری شهرداری و … نمایند و کد رهگیری دریافت کنند.
وی با اینکه متقاضیان پس از تایید توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران به بانک عامل ( بانک مسکن) معرفی می شوند، اظهار داشت: پروژه های ساختمانی در بافت فرسوده، برای دریافت تسهیلات مشارکت مدنی باید به مرحله 20 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده باشند.