ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی در بازدید از مناطق تاریخی ساری گفت: طرح تفصیلی مصوب وزارت راه در ساری اجرایی نشد.

به گزارش  روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، دکتر  محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران  در بازدید از مناطق تاریخی چهارراه برق و آب‌انبارنوی ساری، اظهار کرد: سنگفرشی متناسب با بافت تاریخی این محله، ایجاد شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی از اجرایی نشدن طرح تفصیلی مصوب وزارت راه در این منطقه ابراز ناخرسندی و بر اجرایی شدن این طرح تاکید کرد.

مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران  با اشاره به اینکه طرح تفصیلی که برای بافت تاریخی شهرستان ساری در نظر گرفته شده بسیار ارزشمند است و باید اجرایی شود، تصریح کرد: بالغ بر 2 میلیارد تومان تا پایان سال مالی 93، اعتبار وجود دارد و با تصویب طرح محور آب انبارنو، از این اعتبار استفاده شود.

دکتر محمد سعید ایزدی با اشاره به اینکه برنامه‌هایی که دولت اصرار بر اجرایی شدن آن دارد باید هرچه زودتر، عملیاتی شود، افزود: تلاش وزارت راه و شهرسازی، سر و سامان دادن به برنامه‌ها است که محله‌های تاریخی بخشی از این برنامه‌ها را شامل می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه اسکلت محلات تاریخی باید ساماندهی شود و پروژه‌هایی که به این محور متصل می‌شود، تملک شده گفت: برای این پروژه‌ها باید سرمایه‌گذاری نیز صورت گیرد و به قطب و مرکز تاریخی آن شهرستان تبدیل شود.

مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران  افزود: جامعه معماران و شهرسازان در ساماندهی محله آب انبار نوی ساری به عنوان هسته ارزشمند تاریخی کمک کنند.

دکتر ایزدی با اشاره به اینکه تنها این کار را برعهده دولت نگذاریم  گفت: شهرداری ساری، نظام مهندسی ساختمان استان و شهرستان، اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران و تشکل‌های صنفی که در این زمینه رسالت حرفه‌ای دارند همراه شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی  ادامه داد: در حال حاضر در شهرها با معضلات سکونت‌گاه‌های غیررسمی مواجه هستیم که مشکلاتی را با خود دارند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پهنه‌های بسیار گسترده‌ای از شهرهای ما با این آسیب مواجه هستند، خاطرنشان کرد: بالغ بر 21 هزار هکتار از شهرها در بافت تاریخی ارزشمند قرار دارند که محدوده‌هایی پیرامون بافت‌های تاریخی شکل گرفته که با عنوان بافت میانی نام برده می‌شوند.

دکتر ایزدی با بیان اینکه در حدود 500 شهر بالغ بر 54 هزار هکتار از محدوده شهری را به خود اختصاص دادند و همچنین در 79 شهر هم بالغ بر 53 هزار هکتار سکونت‌گاه غیررسمی داریم گفت: در کل کشور با مساحت بالغ بر 130 هزار هکتار محدوده‌هایی روبه‌رو هستیم که ساکنان آن با فقر، بحران هویت و ایمن نبودن بافت مواجه هستند.

این مقام مسئول اظهار کرد: بالغ بر 18 میلیون نفر، معادل یک سوم جمعیت شهری در این بافت‌ها ساکن هستند و باید برای حل این مسئله چند وجهی، تلاش کنیم.

 مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران  با اشاره به تعدد دستگاه‌های دخیل در توسعه شهری و توان بالای لازم در رفع این معضل، تصریح کرد: ضروری است دستگاه‌های مختلف با همکاری، هم‌گرایی و هم‌افزایی در راستای رفع مشکلات این مناطق همت کنند.

وی با بیان اینکه بافت‌های فرسوده تهدید نیستند بلکه فرصت هستند، افزود: با توجه به تجربه مسکن مهر شهرها را نباید به حاشیه و بیابان ببریم تا بخواهند تبدیل به مجتمع زیستی شوند نیازمند طی کردن زمان زیادی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بافت‌های فرسوده که در مراکز شهری قرار دارند از همه خدمات برخوردارند که باید تقویت شوند و زندگی در آنها جریان یابد.