معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در راستای اجرایی شدن سیاستهای وزارت راه و شهرسازی دولت یازدهم در خصوص بازآفرینی بافتهای تاریخی، به زودی دفتر بهسازی و احیای بافت تاریخی گرگان آغاز به کار میکند.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر محمدسعید ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران با اشاره به تدوین سند بازآفرینی بافتهای تاریخی و فرسوده، تأسیس این دفتر را به عنوان نخستین دفتر شرکت مذکور در استانها در این راستا خواند و از انتخاب بافت تاریخی گرگان به عنوان پایلوت کشوری در این زمینه خبر داد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ،از جمله وظایف و مأموریتهای این دفتر را هماهنگی با دستگاههای مرتبط و ایجاد وحدت رویه، تهیه نقشه راه، جذب مشارکتهای دولتی و مردمی، ارتباط و ایجاد بستر فعالیت با دانشگاهیان و حمایت از پژوهشگران، برگزاری دورههای آموزشی، همکاری با تشکلهای مردم نهاد مرتبط، جمعآوری اسناد و تشکیل بانکهای اطلاعاتی مربوطه خواند.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران ، کاهش تصدیگری دولتی و جلب و افزایش مشارکت مردمی را از جمله اهداف ایجاد این دفتر ذکر کرد و نقش مردم و تشکلهای مردم نهاد را در بازآفرینی محلات تاریخی نقشی محوری و مهم خواند.
دکتر ایزدی از کلیه دستگاههای مرتبط به ویژه اوقاف و امور خیریه، شهرداری، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخواست کرد تا با همکاری مؤثر در این خصوص به تحقق اهداف دولت کمک کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با مدیرکل اوقاف و امور خیریه گلستان در محل امامزاده نه تن گرگان دیدار کرد. در این دیدار در خصوص مشارکت جهت مرمت بنای مذکور بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
گفتنی است طرح بازآفرینی چهار مرکز محله (تکایا) در بافت تاریخی گرگان و احداث باغمزار استاد محمدرضا لطفی در محله سبزه مشهد گرگان از جمله وعدههای دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی در سفر هیأت دولت به استان گلستان بود.
بافت تاریخی گرگان در سال 1310 خورشیدی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و حدود یکصد و پنجاه هکتار وسعت دارد. در این بافت علاوه بر خانههای ارزشمند معماری دوران قاجار، ابنیه تاریخی از دورههای سلجوقیان و صفویه پابرجاست که تعدادی از این آثار به ثبت ملی رسیده است.