مديركل راه و شهرسازي گلستان ضمن اعلام آغاز فعالیت ستاد احیاء و بهسازی بافت تاریخی استان از نوسازی دو هزار و ۳۰۰ هکتار بافت تاریخی به وسیله این ستاد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی گلستان،علي بخش رستمي ضمن اعلام این خبر گفت: ستاد احیاء و بهسازی بافت تاریخی استان گلستان با هدف مدیریت یکپارچه در خدمات رسانی با حضور مدیرکل راه و شهرسازی، نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس،شهردار گرگان،انجمن حامیان بهسازی بافت ها و محوطه های تاریخی استان و دیگر مسئولان مرتبط در خانه شفیعی گرگان،کار خود را آغاز کرد.
قرار است با آغاز به کار این ستاد،بافت های تاریخی، سنتی و فرسوده محلات سرچشمه، دربنو، دوشنبه اي و سبزه مشهدگرگان با تعامل ادارات کل راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اوقاف و امور خیریه و شهرداری گرگان، انجمن حامیان بافت های تاریخی گرگان و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، مرمت و نوسازی شوند.
همچنين به منظور هماهنگي و يكپارچگي خدمات رساني دستگاههاي متولي، تفاهم نامه پنج جانبه همكاري ميان آنها به امضا رسيد.
بافت تاریخی گرگان از اولین بافت هاي تاریخی ویژه است كه در كشور به ثبت رسيده و طبق قانون حمایت از احیاء و نوسازی بافت های تاریخی و توانمندسازی آنها، مرمت و نوسازی آن از سال جاری به طور جد در دستور کار وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران قرار گرفت.
رستمی درحاشيه آيين آغاز به كار ستاد احياء و بهسازي بافت هاي تاريخي استان ميزان سكونتگاههاي غيررسمي استان را ۴۰۵ هکتار اعلام كرد و افزود: بافت تاریخی سرزمین گرگان دارای اصالت و نگاهي اسلامی است.
وی با بیان اینکه شهرباید امن و محلات آن متصل به هم باشد، افزود: در گذشته متمولین در کنار قشر آسیب پذیر زندگی می کردند درحالی که امروزه منطقه ای با عنوان بالاشهر برای متمولین و پایین شهر برای قشر آسیب پذیر تعریف شده است.
مديركل راه و شهرسازي گلستان در این خصوص بیان كرد: احیاي بافت تاریخی و الهام گرفتن از نحوه معماری آن راهکاری برای كاهش شکاف بین این دو قشر است که با حفظ آن می توان فرهنگ گذشته را تداعی کردو به عنوان الگویی برای نسل های آینده نیز استفاده کرد.
وی با بیان این نکته که در دهه ۸۰ دغدغه تامین منابع برای حفظ آثار تاریخی وجود داشت، افزود: این دغدغه ها در گذشته با یک سری موانع مواجه بود که خوشبختانه تاحدودی موانع برطرف وقوانین تازه ای برای حفظ این بافت هاوضع شده است.