ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

مدیرکل دفتر دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی کشور گفت: همه‌ی نهادهای دولتی و غیردولتی در اجرایی شدن سند جامع ملی راهبردی نقش دارند و این امر از عهده یک دستگاه برنمی‌آید.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمرانو بهسازی شهری ایران به نقل از اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی، مهندس  نریمان مصطفایی در نخستین نشست هم اندیشی نقش سمن ها در اجرای برنامه های بازآفرینی شهری، گفت: بعد از تغییرات سند توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی در سال 93، بازنگری لازم انجام و سند ملی راهبردی مصوب شد.

 مهندس مصطفایی با بیان اینکه در سند مصوب شده جدید محدوده های هدف افزایش پیدا کرده است، افزود: برنامه های ساماندهی، توانمند سازی و بازآفرینی این محدوده ها باید مشخص شود.

وی تصریح کرد: محدوده های هدف شامل محدوده بافت های نابه‌سامان میانی و بافت های فرسوده، بافت های با پیشینه روستایی، بافت های ناکارآمد و دیگر محدوده هاست.

 مهندس مصطفایی با اشاره به اینکه بافت های ناکارآمد در راستای توسعه‌ی شهری می‌تواند بازیافت شود، اظهار داشت: اجرایی شدن سند جامع ملی راهبردی از عهده یک دستگاه خاص برنمی‌آید و همه نهادهای دولتی و غیردولتی باید در تحقق این امر سهیم باشند.

وی اهداف کلان سند جامع ملی راهبردی را نهادهای مردمی و دولتی دانست و خاطرنشان کرد: برای تحقق این اهداف درنظرگرفته شده، همه‌ی نهادها باید با یکدیگر همکاری داشته باشند.

مدیرکل دفتر دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی کشور افزود: برنامه های اجرایی باید به سمت نهاد های مردمی سوق پیدا کرده و از قالب برنامه های دولتی خارج شود.

 مهندس مصطفایی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید توجه ویژه و خاصی به NGO ها دارد، گفت: رئیس جمهور  در همین خصوص تاکید داشته که سازمان های غیردولتی باید در کنار دولت باشند و از آن‌ها با عنوان فرصت یاد کرده است.

وی دوسویه بودن تعاملات بین نهادهای مردمی و دولتی را الزامی دانست و تصریح کرد: وقتی نهادهای دولتی گامی را برمی‌دارند، به طبع آن نهادهای مردمی نیز باید اقدامی را انجام دهند.

 مهندس مصطفایی با بیان اینکه سازمان‌های غیردولتی بر 3 پایه داوطلبانه، غیردولتی و غیرانتفاعی تشکیل می‌شوند، افزود: کشور با افت سرمایه اجتماعی روبروست و در شرایط کنونی سازمان های غیردولتی نقش مهمی در راستای اعتمادسازی بین اجتماعات محلی و دولتی می‌توانند داشته باشند.

وی درادامه خاطرنشان کرد: آموزش، آگاه‌سازی و ایجاد نهاد اجتماعی و همچنین تشخیص و دسته‌بندی این نهادها از جمله زمینه هایی است که NGO  ها می‌توانند در آن نقش داشته باشند.

 مهندس مصطفایی گفت: دولت باید پشتیبانی لازم را از تشکیلات غیردولتی داشته باشد و کمبودهای بستر های موجود را برطرف کند.