به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آئینی در برنامه «روز از نو از طریق امواج رادیو اقتصاد» با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای نوسازی بافتهای فرسوده گفت: دولت سیزدهم نوسازی بافتهای فرسوده را در اولویت کاری خود قرار داده و در نظر دارد جهاد نوسازی را سرعت بیشتری ببخشد که این امر همکاری شهرداریهای سراسر کشور را میطلبد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که از شهرداریها درخواست داریم با تشکیل یک قرارگاه جهادی نسبت به کاهش زمان صدور پروانههای ساختمانی اهتمام ورزند، عنوان کرد: با برخی از شهرداریها به توافق رسیدهایم تا صدور پروانه را طی دو هفته انجام دهند. به عنوان مثال شهرداریهای سقز و سنندج متعهد شدند تا زمان صدور پروانه را به دو هفته کاهش دهند و در استان همدان نیز شهرداریها مکلف شدند طی یک ماه پروانه صادر کنند. در استان هرمزگان نیز روز گذشته بر اساس تصویب ستاد بازآفرینی استان مقرر شد این کار یک ماهه انجام شود. در تهران نیز با پیگیری های انجام شده قرار بر این است زمان صدور پروانه به دو ماه کاهش یابد.
او با بیان این که برای تشویق مالکان و سازندگان به نوسازی بافتهای فرسوده تسهیلات مختلفی در نظر گرفته شده است، توضیح داد: بر اساس ماده 16 قانون حمایت از نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده شهرداریها میتوانند در بافتهای فرسوده 50 تا 100 درصد تخفیف ارایه کنند که امتیاز ویژهای محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، اعطای ودیعه اسکان موقت را از دیگر تسهیلات در نظر گرفته شده برای ساکنان بافتهای فرسوده برشمرد و گفت: بخشی از مبلغ ودیعه توسط شرکا و سرمایهگذاران تامین میشود و بخشی از آن را هم دولت تقبل کرده است، اکنون در شهر تهران 60 میلیون تومان و در سایر شهرها 45 میلیون تومان ودیعه به صورت قرض الحسنه اعطا میشود.
او با اشاره به این که با پیگیریهای وزیر راه و شهرسازی تسهیلات مناسبی برای نوسازی بافتهای فرسوده در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: اکنون 8 هزار واحد تسهیلات برای نوسازی بافتهای فرسوده ابلاغ شده که میزان این تسهیلات در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان، در مراکز استانها و سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان است. تسهیلات تا ۳۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۹.۵ درصد پرداخت میشود، ۱۵۰ میلیون تومان این تسهیلات از محل وجوه اداره شده وزارت راه و شهرسازی تامین و با نرخ سود یک درصد به متقاضیان اعطا میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که از همه مالکان و سرمایهگذاران میخواهم از این فرصت استفاده کنند، گفت: مالکان و صاحبان این پروژهها با دارا بودن پروانه ساخت از شهرداری و حداقل 10درصد پیشرفت کار (پایان مرحله پیسازی) و امکان ترهین سند زمین پروژه، میتوانند با مراجعه به سامانه ثبت نام تسهیلات نوسازی مردمی به آدرس اینترنتی facility.udrc.ir از تسهیلات مشارکت مدنی ارزان قیمت بانکی برای دوران ساخت برخوردار شوند، بانک مسکن به عنوان بانک عامل تعیین شده است.
به گفته آئینی زمان بازپرداخت این تسهیلات سه سال تعیین شده و آن بخش از تسهیلات که توسط منابع بانک تامین می شود قابلیت افزیش تا 15 سال را دارد، همچنین اولویت با کسانی است که زودتر در سامانه ثبت نام کنند.
آئینی با تاکید بر این که هدف ما نوسازی محلهای است، عنوان کرد: این امر نیازمند حضور تسهیلگران، کارگزاران و توسعهگران است که میتوانند از شرکت بازآفرینی شهری مجوز فعالیت بگیرند و نوسازی سطح محلهای را در دستور کار خود قرار دهند.
او تاکیدکرد: سیاست شرکت پرهیز از نوسازی تک پلاکی است و به لحاظ فنی هم در زمینهای کوچک امکان ساخت و ساز پایدار وجود ندارد و باید تجمیع شکل گیرد. اکنون متوسط تجمیع در تهران بیش از 3 پلاک است و تلاش داریم این میزان را به بیش از 5 پلاک افزایش دهیم.