ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه بانک ها در ارائه تسهیلات بازآفرینی نباید سخت گیری کنند، اظهارکرد: در حال حاضر تمام بخش‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که اگر حداقل کمک را نکنند این مساله موجب مصیبت‌هایی در آینده برای کشور می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، سید محمد پژمان ظهر پنجشنبه در جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان کرمان اظهارکرد: جمعیتی نزدیک به 20میلیون نفر در 2 هزار و 700 محله در محدوده‌های حاشیه شهرها، سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده و میانی سکونت دارند.

وی با اشاره به اینکه یک چهارم مردم کشور در مناطق فرسوده و ناکارآمد وضعیت زندگی مطلوبی ندارند، گفت: حل این مساله مشارکت و حضور حاکمیت و دولت در کنار یکدیگر را می طلبد.

پژمان با اشاره به اینکه خانه‌های موجود در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری دارای استحکام کافی نیستند و باید هر چه زودتر تجدید بنا شوند، گفت: همچنین این محدوده‌ها در برخی نقاط زیرساخت مناسبی ندارند و باید خدمات چهارگانه با ارز مناسب و آسفالت در این محلات مهیا شود.

وی با اشاره به ارائه بسته های تشویقی به منظور توسعه ساخت و ساز در بافت های مورد هدف بازآفرینی شهری، افزود: از جمله این بسته های تشویقی اعطای پروانه رایگان، وام ودیعه مسکن موقت و وام ساخت مسکن هستند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، ادامه داد: با توافق میان شرکت بازآفرینی شهری ایران و سازمان نظام مهندسی تاکنون با ارائه 25 درصد تخفیف در هزینه ها موافقت شده است و در حال تلاش برای افزایش سایر تخفیفات هستیم. همچنین با انبوه سازان هم توافق شده به عنوان مجری شناخته شوند تا دیگر نیازی به مجری ذیصلاح نباشد. با ارائه این تشویق ها  تخفیف ها به دنبال این هستیم که هزینه تمام شده ساخت مسکن را به حداقل ممکن برسانیم.

پژمان با تاکید بر اینکه بانک ها در ارائه تسهیلات بازآفرینی نباید سخت گیری کنند، اظهارکرد: در حال حاضر تمام بخش‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که اگر حداقل کمک‌ را نکنند این مساله موجب مصیبت‌هایی برای کشور در آینده می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: به افرادی که انفرادی اقدام به احداث مسکن در این محلات می کنند، 50 میلیون تومان تسهیلات با سود 9 درصد و 20 میلیون تومان تسهیلات دیگر با نرخ سود 18درصد اعطا خواهد شد و به انبوه سازان سنتی نیز به ازای هر واحد 100میلیون تومان و به انبوه سازان صنعتی110 میلیون تومان تسهیلات داده خواهد شد.

وی افزود: 1500میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای توسعه و تجهیز خدمات روبنایی و زیربنایی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد تخصیص داده شده که 20درصد آن توزیع شده و 80 درصد مابقی نزد شرکت بازآفرینی شهری ایران است.

پژمان با اشاره به بازدیدی که از مناطق حاشیه‌ای و سکونتگاه‌های غیررسمی کرمان داشت، گفت: مشاهده وضعیت این مناطق بسیار تاسف بار و ناراحت کننده بود.

وی با بیان اینکه سال گذشته بالغ بر 55 میلیارد به استان کرمان تخصیص داده ا‌یم، گفت: مدیر شهر باید ثروت‌آفرینی کند و مشکلات شهر را نمی‌توان با پول پروانه یا عوارض برطرف کرد.

پژمان به گستردگی بی رویه شهر کرمان نیز اشاره و تاکید کرد: متاسفانه نبود تعادل و توازن در شهر کرمان غوغا می‌کند. کرمان با وجود ١٣ هزار هکتار عرصه، از نظر تراکم جمعیت، جزء کم تراکم‌ترین شهر‌های کشور است که همین موضوع سبب شده نحوه اداره و مدیریت منابع در این شهر با مشکل روبرو شود که در این راستا باید تغییر نگرشی صورت گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از گسترش بی رویه شهر کرمان گفت: نباید توانایی داخلی شهرها نادیده گرفته شود و این انتظار وجود داشته باشد که همه موضوعات از طریق دولت و مجلس حل شود.

وی ادامه داد: در کرمان تنها منطقه کوچکی از شهر کم برخوردار بوده و سایر مناطق شهر برخوردار هستند. بنابراین با اقدامات کوچکی می‌توان مشکلات این مناطق کم برخوردار در شهر کرمان را حل کرد.